Zpravodajský portál Zprávy z Moravy

Na těchto stránkách věnovaných vašim Dědicím se občas (nárazově) můžete seznámit s něčím z v Dědicích pěstované kultury. Často jde o hudební dění, Aby to bylo zajímavější, můžete si skladby Antonína Tučapského, Johanna Sebastiana Bacha, Wolfganga Amadea Mozarta, a dalších sami podle svých možností a schopností, vlastními silami vyzkoušet.

Je dobré přemýšlet nad tím, co tady děláme, když v minulosti fungující kina, jako byla ta v Kinokavárně (Katolický dům) - můžete si vzpomenout na nedělní představení pro děti (pohádku) za tři koruny, kde jsou v současnosti v patře plánovány k postavení sociální byty (začátkem října 2021 téměř před dokončením), a v Posádkovém domě armády (PDA), kde 2020 nebo 2021 dokonce i zahořelo a objekt byl oplocen se dvěma vjezdovými branami, už dlouho nepromítají a jen tak nové filmy uvádět nebudou.

Na zpravodajském portálu Zprávy z Moravy, vydávaném Morava Dyje Media, s.r.o., se dozvíte o kultuře na Moravě (a ve Slezsku) šířeji, častěji a obsáhleji. Mají zřízenu i (Facebook) stránku (se stejným názvem) Zprávy z Moravy.

 
Stránka Zprávy z Moravy o sobě prohlašuje, že cílem je šíření povědomí o moravské kultuře, sportu, vědě, politice, vzdělávacích institucí a podnikatelském sektoru a jejich podpora. Mají v úmyslu poskytovat obyvatelům Moravy náležité zpravodajské služby, napsat o zajímavých akcích, a tím na jednom místě přispět i k hlubšímu poznání Moravy, její historie, kultury i přírodních krás.
 
 
A jako u každého zpravodajství i tady platí, důvěřuj, ale prověřuj. :-)