Hraní šachů v Dědicích

Na prvních třech obrázcích je zachycena Česká klubovka (zvláštní vydání z roku 2019), jejíž figury jsou rozestavěny na přepychové šachovnici se zakulacenými rohy. Šachovnice je to překrásná. Rozestavět si na ní figurky dle nákresu příkladu v šachové učebnici je požitkem. Přináší krásný zážitek sloužící nejen potěše oka.

Šachovnice vyrobená v Indii je slepena ze 72 tabulek akátového a javorového dřeva a je podlepena zelenou plstí. Políčko má 5,8 x 5,8 cm.

Vyrobení limitované série České klubovky 2019 v hnědé barvě "černých" figur se stalo příjemným překvapením nejen pro sběratele šachových souprav, kteří si ji pořídili do svých sbírek.

Nakladatelství Šachového svazu České republiky vydalo práci Petra Herejka a kolektivu Metodická příručka pro trenéry a učitele šachu, již doplňuje Sbírka šachových úloh téhož autora. Šachový svaz také vydal několikadílnou Šachovou cvičebnici Martina Beila a další publikace.


Šachovnice nod stejného výrobce na čtvrtém, pátém a čestém obrázku, na níž jsou rozestavěny "černé a bílé" figurky České klubovky v běžném provedení je slepena ze 72 tabulek ebenového a javorového dřeva a je podlepena zelenou plstí. Políčko má 5,8 x 5,8 cm.